رييس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به برگزاري نهمين سمپوزيوم مخابرات در ايران، هدف از برگزاري اين سمپوزيوم را تبادل آخرين يافته هاي علمي و پژوهشي و دستاوردهاي فناورانه و حرکت به سمت تبديل توليدات علمي به فناوري اعلام کرد.
وايمکس نيوز- محمد خوانساري رييس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات در مراسم افتتاح نهمين سمپوزيوم بين المللي مخابرات با اشاره به تحولاتي که در حوزه زيرساخت هاي ارتباطي ايجاد شده است، گفت: در اين حوزه ارتباطات سهل و مستقيم شده و تمام افراد مي توانند از طريق گوشي همراه خود خدمات و سرويس ها را دريافت کنند.
وي با بيان اينکه اين تحولات فرصت هاي جديدي را در اين حوزه ايجاد کرده است، افزود: حوزه بلاک چين، هوش مصنوعي، بيگ ديتا، IOT و 5G از مهمترين فناوري هاي جديدي هستند که در دنيا مطرح است.
خوانساري با اشاره به اينکه پژوهشگاه ارتباطات نقش رابط بين دانشگاه و صنعت را عهده دار است، گفت: نهمين سمپوزيوم بين المللي مخابرات يکي از برنامه هايي است که در راستاي همين نقش برگزار مي شود.
وي با اشاره به تحريم هاي ناعادلانه و نابخردانه آمريکا بر عليه ايران، افزود: اين شرايط فرصت بيشتري را براي توسعه فناوري در کشور ايجاد مي کند و ما را ملزم مي کند که اتکاي بيشتري به توان داخلي، جوانان و دانشگاهيان کشور براي توسعه فناوري داشته باشيم.
رييس نهمين سمپوزيوم بين المللي مخابرات هدف از برگزاري اين سمپوزيوم را تبادل آخرين يافته هاي علمي و پژوهشي و دستاوردهاي فناورانه عنوان کرد و با اشاره به سابقه 48 ساله پژوهشگاه ارتباطات، افزود: اين سمپوزيوم از 18 سال گذشته به صورت 2 سالانه برگزار مي شود.
وي شبکه سازي را يکي از موضوعات مهم در حوزه علم و پژوهش و توسعه فناوري عنوان کرد و افزود: اين شبکه سازي در ماموريت هاي پژوهشگاه ارتباطات ديده شده است و اگر پژوهشي در شبکه پژوهش هاي ديگر قرار نگيرد ناکارآمد است و در جامعه موثر نيست.
خوانساري تاکيد کرد: اين شبکه سازي اگر چه به دليل تحريم ها امکان دارد کمي کند شود ولي در حوزه علمي با يک فرصت استثنايي مواجه هستيم و فضاي آزادتري نسبت به بقيه حوزه هاي کشور براي حرکت از توليد علم به فناوري وجود دارد.
وي به آمار بين المللي که از توليد علم در کشورها در سه ماه گذشته اعلام شده اشاره کرد و افزود: در اين آمار ايران داراي رتبه 16 دنيا در سال 2018 است که 2 درصد توليد علم دنيا را نسبت به جمعيت به خود اختصاص داده است و از برخي کشورهاي مطرح اروپايي رتبه بهتري را نشان مي دهد.
رييس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات تصريح کرد: البته اين آمار، رتبه مناسبي نيست و بايد در جهتي حرکت کنيم که اين علم به فناوري تبديل شود و براي کشور توليد ارزش کند.
وي به وضعيت توليد علم در کشورهاي اسلامي اشاره کرد و افزود: کشورهاي اسلامي 9 و نيم درصد توليد علم دنيا را انجام مي دهد که يک چهارم اين توليد به کشور ايران تعلق دارد و بر اساس رتبه بندي ايران از کشورهاي ترکيه، عربستان و مصر با فاصله بسيار جلوتر است.
خوانساري اظهار اميدواري کرد که اين سمپوزيوم حرکتي براي تبديل توليدات علمي به نيازهاي بازار باشد و زنجيره توليد علم را بتوانيم کامل کنيم.